Петокласници залесяват в Ученическата гора

          Седем ученици от 5 б клас, на 05.04.2012 година, заедно с деца от други училища, се включиха в акция по озеленяването. Там бяха служители на Горско стопанство, които изнесоха лекция, и под тяхното ръководство децата започнаха работа. Младите екозащитници с ентусиазъм  се захванаха да садят сребристи  дъбове. Учениците бързо и с много настроение успяха да засадят всички предвидени дръвчета. В залесяването на Ученическата гора се включиха Стефани Филипова, Заинеп Хамид, Християна Николова, Назмие Реджаил, Окан Хюсеин, Александър Димитров и Кристиян Александров. Инициативата беше организирана като част от дейностите предвидени по проект "Денят на Рубикон".

 Екоторбички и флайъри за по - чиста природа

         Ученицици от нашето училище раздаваха екологични торбички и флайъри с призив за по – екологичен начин на живот, на посетителите в Кауфланд. Валентина Велева от 9б клас и Андреана Алексиева от 10а на 12 април подариха десетки екоторбички за многократна употреба и листовки съдържащи прости правила, спазването на които ще направи природата по – чиста. Тези торбички, изработени от лесно разграждащи се в природата материали, са просто и практично средство за намаляване на замърсяването.

Хората бяха съпричастни към инициативата. Идеята им хареса, дори веднага започнаха да използват торбичките, които им раздадохме. Мисля, че все повече хора се интересуват от проблемите за опазването на природата. Хубаво е, че се организират такива инициативи  – коментира Валентина.

Инициативата е организирана съвместно с РИО - гр. Шумен, като торбичките бяха осигурени от „Титан – БКС”, партньор по проект "Денят на Рубикон". Активно помагаше на децата Мария Костадинова, старши експерт по организацията на средното образование в РИО – гр. Шумен.