НОВИНИ

 

ЗАПОЧНА НОВАТА УЧЕБНА ГОДИНА

ЗА 12 -та ГОДИНА СОУ "ЙОАН ЕКЗАРХ БЪЛГАРСКИ" ВИ ПОСРЕЩА С ДОБРЕ ДОШЛИ!

         Цветя, усмивки, настроение - иначе казано - първият учебен ден! А тя - магията на 15 септември - всяка година, навсякъде, винаги се повтаря. И едно е сигурно - поне днес учениците с радост прекрачват прага на училището. А за някои това се случва за първи път.  От всички най-вълнуващ е празникът за малките първокласници. С вълнения и притеснения  те прекрачиха прага на родното училище,  призовани от първия школски звънец.

Вратите на мъдростта и знанието се разтвориха, за да въведат учениците в света на науката, приятелството и безграничното любопитство.

           

Какво ли ме очаква?

Най - големите подаръци

за най - малките ученици!

Клетвата на първокласника Приемственост и традиция в училище от 5.а към 1.а кл.

 

Точно в 9 часа, с издигането на националния флаг и изслушването на химна на  Република България, беше официално открита новата учебна година в Хуманитарното училище. Със запалени свещи и минута мълчание  ученици, учители и родители почетоха паметта на убития Присиян Иванов.

Тържествените слова, стиховете и музиката, изпълнението на училищната вокална група „Палавите ноти“ потопиха всички в магията на празника.

           Гости, уважили тържеството,  бяха:  доц. д-р Добромир Добрев, проф. дфн Добрин Добрев, г-н Галин Терзийски и бивши преподаватели, които приветстваха учениците и учителите.

И така - с  надежда за нови и още по-големи успехи - да  е честита новата учебна година!